Musical Paradise MP-D2 AK4490 XMOS Balanced DAC DSD DOP 384Khz

0 Members and 1 Guest are viewing this topic. Read 55603 times.

JakeJ

  • Volunteer
  • Posts: 3243
  • You know I'm right, Charlie Brown!
Thanks, Chris, that is one thing I needed to know as I'm running all balanced on my main rig and can run balanced on my office rig as well.

The MP website offers a few output cap options, are all four of the coupling caps 2.2 µF?  They look to be the same but wanted to make sure.

rodge827

  • Full Member
  • Posts: 1978
  • Phil 2:9-11
Yes all the coupling caps are 2.2uf  and all the tubes must be the same voltage to run in balanced mode.

Chris

JakeJ

  • Volunteer
  • Posts: 3243
  • You know I'm right, Charlie Brown!
Again, thank you.

rajacat

  • Full Member
  • Posts: 3238
  • Washington State
rajacat where did you get the socket saver? Link?
I can't find the link to the particular socket saver I bought. Just go on to ebay and search for 8 pin ones. Here's a link to one.
http://www.ebay.com/itm/8-pin-noval-tube-socket-saver-for-6L6-6V6-6SN7-EL34-/160460115202?hash=item255c2b0d02:m:m52A3vSkPkKnw4Y6Kxrkqyg

rodge827

  • Full Member
  • Posts: 1978
  • Phil 2:9-11
Thank you rajacat!  :D

Chris

JakeJ

  • Volunteer
  • Posts: 3243
  • You know I'm right, Charlie Brown!
Can you gents comment on the sonic attributes from rolling the rectifier tubes, please?  I'm familiar with the results of rolling signal tubes.

rajacat

  • Full Member
  • Posts: 3238
  • Washington State
Re: MUSICAL PARADISE MP-D2 AK4490 XMOS BALANCED DAC DSD DOP 384Khz
« Reply #46 on: 21 Mar 2017, 05:09 pm »
Can you gents comment on the sonic attributes from rolling the rectifier tubes, please?  I'm familiar with the results of rolling signal tubes.

Here's a huge thread on HeadFi with comparisons/reviews of  5AR4/5R4/5U4G rectifiers.
http://www.head-fi.org/t/694525/dubstep-girls-massive-5ar4-5r4-5u4g-rectifier-review-comparison-rectifer-tube-rolling-thread

JakeJ

  • Volunteer
  • Posts: 3243
  • You know I'm right, Charlie Brown!
Re: MUSICAL PARADISE MP-D2 AK4490 XMOS BALANCED DAC DSD DOP 384Khz
« Reply #47 on: 22 Mar 2017, 01:39 am »
Umm...that thread is about Woo Audio headphone amps.  I want to know what sonic effects rectifier tubes have on the MP-D2.

I have a few NOS and OS rectifier tubes so I will have to figure it out myself.  I do appreciate the tips about socker savers and adapters raising some fat bottles up high enough so they can be used with the top still in place, thanks. :thumb:

My MP-D2 will hopefully be here just before the end of the month.

tdangelo

Re: MUSICAL PARADISE MP-D2 AK4490 XMOS BALANCED DAC DSD DOP 384Khz
« Reply #48 on: 26 Mar 2017, 12:13 pm »
Howdy all. I just got one of these and am using it with Roon/HQPlayer NAA/SMS-200 or MRendu and am getting a pop at the beginning of every song - I'm upsampling everything to DSD256. If I just use Roon to upsample to DSD256 no pops. Is any one else that has the MP-D2 experiencing this? Any suggestions?

Thanks
Tony

rajacat

  • Full Member
  • Posts: 3238
  • Washington State
Re: MUSICAL PARADISE MP-D2 AK4490 XMOS BALANCED DAC DSD DOP 384Khz
« Reply #49 on: 26 Mar 2017, 04:10 pm »
Howdy all. I just got one of these and am using it with Roon/HQPlayer NAA/SMS-200 or MRendu and am getting a pop at the beginning of every song - I'm upsampling everything to DSD256. If I just use Roon to upsample to DSD256 no pops. Is any one else that has the MP-D2 experiencing this? Any suggestions?

Thanks
Tony
This is a problem that has been discussed over on Computer Audiophile. It's not unique to the MP-D2. These pops occur on most DACs using  the Roon/HQ combo. This was an issue with the Holo Spring too and discussed on that thread. There may a work around now but I've not been following the discussion recently so I can't give you any guidance.

..Roy

tdangelo

Re: MUSICAL PARADISE MP-D2 AK4490 XMOS BALANCED DAC DSD DOP 384Khz
« Reply #50 on: 27 Mar 2017, 12:19 pm »
This is a problem that has been discussed over on Computer Audiophile. It's not unique to the MP-D2. These pops occur on most DACs using  the Roon/HQ combo. This was an issue with the Holo Spring too and discussed on that thread. There may a work around now but I've not been following the discussion recently so I can't give you any guidance.

..Roy
Thanks Roy. Yes, I've seen the thread on CA. My Directstream doesn't have this problem fortunately ;)


ServerAdmin

Re: Musical Paradise MP-D2 AK4490 XMOS Balanced DAC DSD DOP 384Khz
« Reply #51 on: 27 Mar 2017, 12:35 pm »
I HAVE CHANGED THE THREAD TITLE TO NOT USE ALL CAPS!!! HOPE THAT IS OK>>>>>>!!!!!!!

rodge827

  • Full Member
  • Posts: 1978
  • Phil 2:9-11
Re: Musical Paradise MP-D2 AK4490 XMOS Balanced DAC DSD DOP 384Khz
« Reply #52 on: 27 Mar 2017, 12:44 pm »
I HAVE CHANGED THE THREAD TITLE TO NOT USE ALL CAPS!!! HOPE THAT IS OK>>>>>>!!!!!!!

No need to SHOUT about it... :P

ServerAdmin

Re: Musical Paradise MP-D2 AK4490 XMOS Balanced DAC DSD DOP 384Khz
« Reply #53 on: 27 Mar 2017, 02:16 pm »
indeed :weights:


rajacat

  • Full Member
  • Posts: 3238
  • Washington State
Re: Musical Paradise MP-D2 AK4490 XMOS Balanced DAC DSD DOP 384Khz
« Reply #54 on: 27 Mar 2017, 02:20 pm »
double post

rajacat

  • Full Member
  • Posts: 3238
  • Washington State
Re: Musical Paradise MP-D2 AK4490 XMOS Balanced DAC DSD DOP 384Khz
« Reply #55 on: 27 Mar 2017, 02:21 pm »
I HAVE CHANGED THE THREAD TITLE TO NOT USE ALL CAPS!!! HOPE THAT IS OK>>>>>>!!!!!!!
[/quotine

Fine with me. No big deal. I just pasted it from somewhere else in its caps iteration. Sorry to upset you.

ServerAdmin

Re: Musical Paradise MP-D2 AK4490 XMOS Balanced DAC DSD DOP 384Khz
« Reply #56 on: 27 Mar 2017, 02:30 pm »
LOL

I'M NOT UPSET. BUT PLEASE DON'T DO THAT@@@@!!! !!!!!


JakeJ

  • Volunteer
  • Posts: 3243
  • You know I'm right, Charlie Brown!
Re: Musical Paradise MP-D2 AK4490 XMOS Balanced DAC DSD DOP 384Khz
« Reply #57 on: 28 Mar 2017, 01:31 am »
 :rotflmao:

rajacat

  • Full Member
  • Posts: 3238
  • Washington State
Howdy all. I just got one of these and am using it with Roon/HQPlayer NAA/SMS-200 or MRendu and am getting a pop at the beginning of every song - I'm upsampling everything to DSD256. If I just use Roon to upsample to DSD256 no pops. Is any one else that has the MP-D2 experiencing this? Any suggestions?

Thanks
Tony
Ask joeinid over on audioshark. He has used DSD on the MP-D2 and hasn't mentioned having trouble with pops.
http://www.audioshark.org/computer-digital-audio-11/first-new-toy-2017-musical-paradise-mp-d2-11092-page18.html

..Roy




d

rajacat

  • Full Member
  • Posts: 3238
  • Washington State
Howdy all. I just got one of these and am using it with Roon/HQPlayer NAA/SMS-200 or MRendu and am getting a pop at the beginning of every song - I'm upsampling everything to DSD256. If I just use Roon to upsample to DSD256 no pops. Is any one else that has the MP-D2 experiencing this? Any suggestions?

Thanks
Tony
Here's another MP-2 owner who's using HQPlayer successfully with no pops. It's the most recent post. Perhaps the problem is with ROON's software.
http://www.head-fi.org/t/802557/musical-paradise-m2-d2-ak4490-balanced-dac-reviews/90#post_13407668