Bratwurst!

0 Members and 1 Guest are viewing this topic. Read 6533 times.

BobM

Re: Bratwurst!
« Reply #20 on: 20 Jun 2008, 08:10 pm »
Here on Long Island there's no match for Carl Ehmers, unless you have a good German butcher that makes their own.

Bob

Imperial

  • Full Member
  • Posts: 1470
  • Love keeps us in the air, when we ought to fall.
Re: Bratwurst!
« Reply #21 on: 29 Jun 2008, 09:50 pm »
Wurst:

The types and the content..
We'll do this in Wurst-like sprachen:


- Rohwurst besteht aus rohem Fleisch, Speck und Gewürzen und wird entweder frisch verzehrt oder durch Trocknen bzw. Räuchern konserviert. Bei dieser Reifung spielen zusätzlich Milchsäurebakterien, teils auch Edelschimmel, eine Rolle. Rohwürste werden weiter unterteilt in streichfähige und schnittfähige Rohwürste. Typische streichfähige Rohwürste sind die nicht oder nur kurz gereifte Mett- und Teewurst. Typische schnittfeste Rohwürste sind die länger gereiften, harten Würste wie Salami, Landjäger und Zervelatwurst.


- Brühwurst wird aus sehr feinem Brät, häufig unter Zusatz von Pökelsalz, hergestellt. Dem Brät wird Wasser oder Eis zugesetzt und die Würste werden, teilweise nach dem Heißräuchern, gebrüht oder bei mäßiger Temperatur gebacken. Dem Brät können auch Einlagen wie Speck- oder Schinkenwürfel zugesetzt sein. Bekannte Brühwürste sind Frankfurter und Wiener, Mortadella, Lyoner (Fleischwurst) und Weißwurst. Im weiteren Sinn gehört auch Leberkäse zu den Brühwürsten.


- Kochwurst wird vorwiegend aus bereits gekochten Zutaten wie Leber, Zunge oder Fleisch hergestellt, die mit Blut, Grütze oder Gelee gebunden werden. Sie werden im ganzen noch einmal gegart, teilweise auch geräuchert. Zu den Kochwürsten gehören Blut- und Leberwurst, Grützwurst, Presskopf, Schwartenmagen, Pfälzer Saumagen und Haggis.

Yeah, yeah. I'm gonna translate it... but not now, In the morning, m'kay? M'kay..
The not so patient can always use Babelwu-  :oops: eh babelfish...



Imperial


ecramer

  • Volunteer
  • Posts: 3121
  • In time whats deserved always get served.
Re: Bratwurst!
« Reply #22 on: 29 Jun 2008, 11:54 pm »
Hey you owe us a translation  :lol:

Wurst:

The types and the content..
We'll do this in Wurst-like sprachen:


- Rohwurst besteht aus rohem Fleisch, Speck und Gewürzen und wird entweder frisch verzehrt oder durch Trocknen bzw. Räuchern konserviert. Bei dieser Reifung spielen zusätzlich Milchsäurebakterien, teils auch Edelschimmel, eine Rolle. Rohwürste werden weiter unterteilt in streichfähige und schnittfähige Rohwürste. Typische streichfähige Rohwürste sind die nicht oder nur kurz gereifte Mett- und Teewurst. Typische schnittfeste Rohwürste sind die länger gereiften, harten Würste wie Salami, Landjäger und Zervelatwurst.


- Brühwurst wird aus sehr feinem Brät, häufig unter Zusatz von Pökelsalz, hergestellt. Dem Brät wird Wasser oder Eis zugesetzt und die Würste werden, teilweise nach dem Heißräuchern, gebrüht oder bei mäßiger Temperatur gebacken. Dem Brät können auch Einlagen wie Speck- oder Schinkenwürfel zugesetzt sein. Bekannte Brühwürste sind Frankfurter und Wiener, Mortadella, Lyoner (Fleischwurst) und Weißwurst. Im weiteren Sinn gehört auch Leberkäse zu den Brühwürsten.


- Kochwurst wird vorwiegend aus bereits gekochten Zutaten wie Leber, Zunge oder Fleisch hergestellt, die mit Blut, Grütze oder Gelee gebunden werden. Sie werden im ganzen noch einmal gegart, teilweise auch geräuchert. Zu den Kochwürsten gehören Blut- und Leberwurst, Grützwurst, Presskopf, Schwartenmagen, Pfälzer Saumagen und Haggis.

Yeah, yeah. I'm gonna translate it... but not now, In the morning, m'kay? M'kay..
The not so patient can always use Babelwu-  :oops: eh babelfish...



Imperial



Imperial

  • Full Member
  • Posts: 1470
  • Love keeps us in the air, when we ought to fall.
Re: Bratwurst!
« Reply #23 on: 30 Jun 2008, 09:52 pm »
I'm on it...
update imminent..

 :D

Git it while it hot: (2 of 3 down.. my german is rusty I feel...  :oops:)
---

Raw sausage - Roh Wurst: consists of raw meat, bacon and spices and either fresh ingredients or one has used drying or smoking to preserve the wurst.
Some kind of lactic bacteria can be used, also noble mould, play a role. Raw sausages further divided into casing-squeezed and cutable raw sausages. Typical casing-squeezed raw sausages are ready to consume, usually. Typical cut types of raw sausages take longer to cure or mature, hard sausages such as salami, land hunter and Zervelatwurst.

Brühwurst is made of very finely chopped or ground meat if you will, salt can be added. It can be first soaked in beer or milk...!!!, after the hot smoking, slight grilling or at moderate temperature; baked (Usually at 70 celcius actually!!). The Brät can contain ham cubes or something. Well-known Brühwürste is Frankfurt, Viennese, Mortadella, Lyoner (Fleischwurst) and white sausage. Liver sausage is also a sort of Brühwürsten.




Imperial

Christof

Re: Bratwurst!
« Reply #24 on: 30 Jun 2008, 09:58 pm »
I've been on a bit of a Bratwurst bender lately, which culminated in a recent tailgate trip up to Miller Park for a Brewers game.  Up until then I'd mainly been cooking Johnsonvilles, which are OK & really the only thing supermarkets seem to stock in suburban Chicago - but on the trip to Milwaukee we got a case of Klement's, a local brand, and they were outstanding.  Normally I pre cook them in beer & then grill - although I've been doing the reverse lately and like that even better.  What other brands of brats are folks using & how are you cookin' em? I need the practice and new ideas for the upcoming college football tailgating season....

Careful...


tanchiro58

Re: Bratwurst!
« Reply #25 on: 30 Jun 2008, 10:19 pm »
Don't forget the sauerkraut!!!!!  It ain't the same without it.  Sauerkraut, brats and onions cooked in a nice dark beer.  Mmmmmmm.  The only thing that can make it better is adding some New Mexican green chile.

This is reminding me eating once a week where I worked in a paint manufacturing (ICI) in West Germany. Bratwurst mit Sauerkraut und Dormunder (dark beer) were my favorite German (Deutsch) food.

KS

  • Jr. Member
  • Posts: 152
Re: Bratwurst!
« Reply #26 on: 30 Jun 2008, 10:27 pm »
Mmmm....those finger-sized Nurnburg bratwurst, and my favorite, weisswurst--veal and unsmoked bacon, and the sausage is not smoked, so must be cooked and eaten while very fresh.

Is there a consensus on how long to parboil the brats?

Imperial

  • Full Member
  • Posts: 1470
  • Love keeps us in the air, when we ought to fall.
Re: Bratwurst!
« Reply #27 on: 7 Jul 2008, 09:29 pm »
Oooo!

I've got me self a trio of wurst's here:
Gilde Argentinian lambs wurst. Oy!!

M..M HM!!!  :drool:

Imperial

giantsteps

Feijoada!
« Reply #28 on: 7 Jul 2008, 09:33 pm »