help with set up

0 Members and 1 Guest are viewing this topic. Read 677 times.

Shredder

  • Jr. Member
  • Posts: 97
help with set up
« on: 17 Apr 2017, 11:54 pm »
Hey. i just received my Lampi Atlantic, DSD only w/512, balanced, tube rectified. I run Roon and HQP on a Sonore Sonictransporter (Windows 10 server, i7, quad core, purpose bout for HQP and Roon). I have downloaded the Asio drivers and both HQP and Roon see the device.

I initially set the HQP settings for DSD 512 as I have read described on-line. I enabled HQP on Roon. Will not play music.

I figured just using Roon would be easier. I enabled the Lampi (Combo 384 ASIO 1,03) under "Connected to this PC". Set settings to play dsd. No sound. Get message -"playback error input device init failed."

Any ideas on why this won't work?

Berto

Re: help with set up
« Reply #1 on: 18 Apr 2017, 12:01 am »
Hi John,

Did you try pressing the front button in?

Best,
Rob

Shredder

  • Jr. Member
  • Posts: 97
Re: help with set up
« Reply #2 on: 18 Apr 2017, 12:12 am »
I have pushed it a couple of times. When I do, the light does not change. Makes me think it is not doing anything.

What does the button do?

Berto

Re: help with set up
« Reply #3 on: 18 Apr 2017, 12:19 am »
Pressed in, it will activate your DSD 512.


Shredder

  • Jr. Member
  • Posts: 97
Re: help with set up
« Reply #4 on: 18 Apr 2017, 12:30 am »
OK, that is what i thought. However, as I said, the light never changes. And, it does not work even after pushing.

Only trying 256 with Roon as that is all it will handle.

Berto

Re: help with set up
« Reply #5 on: 18 Apr 2017, 12:35 am »
I will contact you directly and help you resolve.

guf

Re: help with set up
« Reply #6 on: 18 Apr 2017, 12:49 am »
There's a lot of variables there and a lot of opportunity for something not to be checked right. Maybe try computer with HQplayer direct to the DAC?

Shredder

  • Jr. Member
  • Posts: 97
Re: help with set up
« Reply #7 on: 18 Apr 2017, 01:19 am »
Definitely a lot of variables. The server (Sonictransporter) is plugged directly into dac. HQP and Roon both see it.

Shredder

  • Jr. Member
  • Posts: 97
Re: help with set up
« Reply #8 on: 18 Apr 2017, 01:21 am »
I assume it is a setting issue. However, that is why I tired to get it up and running on Roon ,which is easier to set up,. However, as I mentioned, I get an error there as well.

Berto

Re: help with set up
« Reply #9 on: 18 Apr 2017, 01:59 am »
Was indeed a setting issue with ROON. Glad we worked through that pretty quickly :thumb:

Shredder

  • Jr. Member
  • Posts: 97
Re: help with set up
« Reply #10 on: 18 Apr 2017, 03:28 am »
OK. I have it up and running on Roon. Need to select native dsd instead of dsd over pcm. Still trying to get HQp to play.

Shredder

  • Jr. Member
  • Posts: 97
Re: help with set up
« Reply #11 on: 18 Apr 2017, 02:48 pm »
OK, now I have HQp working and playing 512. of course, it was a settings issue.

Now, to enjoy this amazing new dac!!!

Tanks for the help.

guf

Re: help with set up
« Reply #12 on: 18 Apr 2017, 03:08 pm »
Rad! I knew that Berto guy could get it figured out. I have my Big 7 getting upgraded to 512 as we speak, so keep watch for my "need help" posts.

Shredder

  • Jr. Member
  • Posts: 97
Re: help with set up
« Reply #13 on: 19 Apr 2017, 04:01 pm »
No doubt. The dac is plug and play (and mighty awesome thus far), but the software is not.